Krematoriefagdager med fokus på HMS i krematoriet:

Fagdager for krematorier 2. – 3. desember i Bærum

Til fagdagene kommer det mange dyktige fagfolk og foredragsholdere. I år vil vi ha et særlig fokus på HMS i krematoriet og miljøperspektiver på kremasjon.

Publisert   Sist oppdatert

Trude Eikenes fra Bedriftshelsen har jobbet med risikovurdering for flere krematorier og holder foredraget HMS i krematoriet – Risikovurdering og arbeidsmiljø med påfølgende gruppearbeid der deltagerne selv skal utforme tjenestebeskrivelse for sitt arbeidssted. Krematorienettverket oppfordrer alle krematorieansatte, saksbehandlere og daglige ledere til å ta med seg HMS-ansvarlig og benytte en unik mulighet til å lære mer om HMS og krematoriedrift.

Flere av landets store aviser hadde nyhetsoppslag knyttet til miljø og kremasjon i sommer. Hvor miljøvennlig er egentlig kremasjon? Og hvordan legge til rette for mest mulig miljøvennlig krematoriedrift? Vi har invitert energi- og miljørådgiver Mie Fuglseth til å gi en innføring i miljøregnskap for krematorier. Kirsten Lunde gir oss landskapsarkitektens perspektiv med foredraget Kremasjon, miljø og alternative nedbrytningsformer.

Programmet gir også plass til utveksling av erfaringer og kunnskap knyttet til ulike tema fra forvaltningene både i Bærum og andre steder i landet. Martin Hill Oppegaard fra Barne- og familiedepartementet vil gi en innføring i den nye tros- og livssynsloven og dens konsekvenser for krematoriene.

Som vanlig blir det lagt opp til gruppearbeid og aktiv medvirkning fra deltagerne samt en god balanse mellom teori og mer praktisk rettet kunnskap. Befaringen går til Haslum krematorium.

Fullstendig program og praktisk informasjon om arrangementet finner du her.

Fagdagene er stedet hvor du både får kunnskap og danner nettverk. Vi håper å se deg i Bærum!