Førde kirkegård i Sveio, Vestland Fylke.
Førde kirkegård i Sveio, Vestland Fylke.

KONKURRANSE:

Landets beste driftsbygning skal kåres

Tema for Gravplassforeningens årlige konkurranse er driftsbygning med drifts-
areal. Frist for å sende inn forslag er 31. mai 2021.

Publisert Sist oppdatert

– Vi tar imot søknader fortløpende. Det er ingenting i veien for å starte prosessen allerede nå, sier kontorleder i Gravplassforeningen, Synnøve Haugstad Sira.

Prisen for «Årets beste» blir delt ut på Gravplassforeningens fagdager i september. Hensikten med prisen er å løfte frem og vise eksempler på tiltak og anlegg som hever kvaliteten for brukere av gravplasser, kapell og krematorium. Vinneren får diplom og 10 000 kroner.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">Driftsbygning, Elverum kirkegård.</span></span>
Driftsbygning, Elverum kirkegård.

Her finner du juryens kriterier og mer informasjon om konkurransen.

Juryens kriterier

Driftsavdelingen skal romme flere funksjoner og må ha løsninger som sikrer balansen mellom stabil drift, gode arbeidsforhold og det estetiske uttrykket på gravplassen. Derfor er driftsbygningen en viktig del av helheten på gravplassen.

Juryen vil legge vekt på at driftsbygningen har høy estetisk verdi, kvalitet i materialbruken samt funksjonelle og brukervennlige løsninger. Stedstilpasning og god løsning for buffersone til graver og resten av gravplassen er andre kriterier.

Synnøve Haugstad Sira.
Synnøve Haugstad Sira.

Bilder og beskrivelse

For å kunne gjøre en rettferdig vurdering trenger juryen god bildedokumentasjon som illustrerer driftsbygning, driftsareal og plassering på gravplass i tillegg til skriftlig beskrivelse. Plan- og arkitekttegninger kan gjerne sendes med der dette finnes.

Forslag sendes til: [email protected].

Powered by Labrador CMS